KRS247.no

Henter værvarsel...

Tror nedgangen vil spre seg

Arbeidsledigheten vil fortsette å stige og megler i DNB Markets, Are Osland, tror flere næringer vil merke lavkonjunkturen i oljebransjen og at tiden vil være moden for å tenke nytt.

– Vi er på vei inn i en nedgangskonjunktur. Her lokalt kommer man til å merke nedgangen på Kjevik, noe man har gjort allerede ved at trafikken har gått ned. Drosjenæringen vil merke det ved at folk bruker de mindre. Restaurantbransjen vil også oppleve en nedgang ved at folk heller vil spise mer hjemme og de som vil merke det mest er nok bilbransjen, sier Osland til KRS247 og begrunner det med at dersom man er redd for å miste jobben eller har gjort det allerede, så er en ny bil ikke akkurat øverst på listen over ting man må skaffe seg.

– Vi tror at i løpet av høsten og mest i 2016 så vil andre næringer merke det. Det er et pessimistisk budskap, men det er klart at i «kriser», som jeg egentlig ikke vil kalle det, så klarer man å forandre seg og se litt lengre frem. Og tenke fornyelse, det har man ikke tid til i medgangstider. Og innovasjon og nytenking er det som ofte er høyest i perioder med nedgangstider, sier han.

I dag vil vi også få svaret på om Norges Bank er enige i at vi er i nedgangstider når de avslører hvilken vei styringsrenta vil ta. Den tror Are Osland at banken ikke vil gjøre noe med i denne omgang.

– På det forrige rentemøtet, som ble holdt i juni, så satte de ned renta fra 1,25 prosent til 1,0 prosent. Så vi tror at de kommer til å holde litt igjen på avtrekkeren, sier han og begrunner dette blant annet med at den norske kronen er på et historisk lavt nivå som bare har blitt svakere i løpet av sommeren på grunn av en lav oljepris. I tillegg har inflasjonen vært høyere enn forventet på rundt 2,9 prosent og Norges Bank styrer etter en inflasjon på 2,5 prosent.

Norges Bank har nå avslørt at de setter ned renten. Reaksjoner på dette får du senere i dag på KRS247.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/225331673″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]