KRS247.no

Henter værvarsel...

Tror denne blir pensjonert

Tiden med å betale med en bankterminal hos småbedrifter kan være en saga blott om kort tid. Det tror iallfall visesjef i Vipps, Elisabeth Haug som opplever god oppslutning rundt deres nyeste tjeneste for mindre bedrifter og enkeltmannsforetak.

– Vi ser at det er et tidlig statium for produktet og vi mener jo at man skal slippe produkter akkurat tidlig nok slik at man man går god feedback med en gang og det er klart at alt er ikke perfekt og alt er ikke på plass. Samtidig så ser vi jo at de som har det behovet da, som putter ut varehylla se der, de merker at det som skjer kanskje spesielt bak kassa blir litt enklere. De kan ha færre folk på jobb, de slipper kø, så vi tror at dette produktet kommer til å bli viktig for mange, sier Haug til til KRS247.

Elisabeth Haug, visesjef i Vipps (Foto: Alf Otto Fagermo)

Hun kommer fra Sparebank 1-gruppen og holdt onsdag foredrag under DNB-uka med tittelen «Å kjøre hurtigtog mens skinnene legges» der Haug fortalte både om prosessen rundt Vipps, men også om Vipps Go, som er den nye tjenesten som ble lansert fra mobilbetalingsappen i mai.

– Det vi har prøvd å løse med Go er jo å hjelpe næringslivet og kanskje spesielt varehandelen og de som selger tjenester som ikke er så store med å kunne bli digitale. Den gir muligheten til, i tillegg til å betale slik som du kunne med det tradisjonelle Vipps-nummeret, å legge opp varehylla di inn i Vipps. Sånn at når du og jeg går inn der, så vinner vi det lokale næringsliv eller Samsen, som vi er på nå, så kan vi sitte her i studio og bestille også når vi går ut av studio så står det klart, forteller visesjefen.

– Tror du Vipps Go kan bli en fullverdig erstatter til den gode gamle bankterminalen?
– Vi tror det er et veldig konkurransedyktig produkt og vi vet også at det er priset for å matche det. Så tenker vi jo at når 2,5 millioner har Vipps og det tallet ser vi vokser med rundt 10 000 i uka, så da tenker jo vi at det er et godt substitutt og snart en erstatning for iallfall de mindre aktørene, sier Elisabeth Haug.

Hør mer her

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/327094130″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]