Annonse

Ting du må huske på før du kjøper deg bil


Finansrådgiver i DnB, Rolf Guttormsen. | Foto: Helge Martin Markussen

Du har nettopp fått lappen og har lyst på egen bil, spesielt den feteste bilen du alltid har drømt om. Men det er ikke bare å løpe til nærmeste bilforhandler og tro at alt vil ordne seg. For det er faktisk en rekke hensyn som må tas før bildrømmen kan bli virkelighet.

– De fleste unge som skal kjøpe bil, så er det kanskje lurt å gå for en bruktbil, sier Rolf Guttormsen fra DNB til KRS247.

Men det første man må tenke på er at det å kjøpe en bil ikke er en spesielt god investering, for de fleste bilene mister sin verdi så fort du vrir tenningsnøkkelen.

Du må også tenke litt på billånet i forhold til nedbetalingstid og ikke minst om du velger å ta pant i bilen eller om du ønsker å ta pant i boligen.

– Det er mange som gjerne velger å spekulere ved å bake inn billånet inn i boliglånet fordi det er litt lavere rente, men det er ikke så lurt, sier Guttormsen som anbefaler deg å gå for et billån som har en betalingstid som gjør at du betaler ned på bilen i takt med verdifallet.

Det er også andre ting som man må tenke på både i forhold til parkering, bompenger, vedlikehold, forsikring og kanskje du heller skal gå for en annen løsning enn å kjøpe din første bil med en gang.

Hør ti tips til det første bilkjøpet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer