KRS247.no

Henter værvarsel...

Du har nettopp fått lappen og har lyst på egen bil, spesielt den feteste bilen du alltid har drømt om. Men det er ikke bare å løpe til nærmeste bilforhandler og tro at alt vil ordne seg. For det er faktisk en rekke hensyn som må tas før bildrømmen kan bli virkelighet.

– De fleste unge som skal kjøpe bil, så er det kanskje lurt å gå for en bruktbil, sier Rolf Guttormsen fra DNB til KRS247.

Men det første man må tenke på er at det å kjøpe en bil ikke er en spesielt god investering, for de fleste bilene mister sin verdi så fort du vrir tenningsnøkkelen.

Du må også tenke litt på billånet i forhold til nedbetalingstid og ikke minst om du velger å ta pant i bilen eller om du ønsker å ta pant i boligen.

– Det er mange som gjerne velger å spekulere ved å bake inn billånet inn i boliglånet fordi det er litt lavere rente, men det er ikke så lurt, sier Guttormsen som anbefaler deg å gå for et billån som har en betalingstid som gjør at du betaler ned på bilen i takt med verdifallet.

Det er også andre ting som man må tenke på både i forhold til parkering, bompenger, vedlikehold, forsikring og kanskje du heller skal gå for en annen løsning enn å kjøpe din første bil med en gang.

Hør ti tips til det første bilkjøpet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/224262407″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]