Annonse

Tidenes beste børsdag


Selv "gamle" penger må pleies når du sparer til pensjon.

Med en oljepris på over 50 dollar fatet og en ny bestenotering noen sinne for Oslo Børs kan man trygt si at det går bra med markedet for tiden og dette er stikk i strid i forhold til hvordan det var for bare noen måneder siden. Og det er en påtroppende president som skal ha noe av æren for denne oppgangen.

– Oslo Børs oppnådde den høyeste sluttnoteringen noen sinne på 669,47 poeng. Vi må faktisk tilbake til våren 2015 for å finne sist all-time high. Og det var egentlig en overraskelse for oss at aksjemarkedet reagerte positivt på Trump, sier Morten Haraldsen fra Wealth Management i DNB til KRS247.

Morten Haraldsen, DNB (Foto: Alf Otto Fagermo)

Morten Haraldsen, DNB (Foto: Alf Otto Fagermo)

Han tror det er to forklaringer på stemningsskiftet markedet har hatt etter at han ble valgt som president for nøyaktig 30 dager siden.

– Det ene er at markedet fokuserte på de positive sidene av Trumps politikk. Han har gitt løfter om at han skal kutte skatter til både privatpersoner og bedrifter. Han har også sagt at han skal relokalisere mye av de pengene som han skal bruke inn slik at det skaper vekst og arbeidsplasser. Og dermed så ser vi at dette er ting som kommer til å bidra til å løfte den amerikanske økonomien videre, forklarer Haraldsen.

– Den andre, og kanskje mer viktige tingen enn at Trump vil komme til makten, er at det har kommet mange gode økonomiske nøkkeltall som har bidratt til at børsene har gått bra. Det har både vært gode sysselsettingstall, gode arbeidstall, forbrukstall og vi ser også her hjemme at det er gode eiendomspriser og alt dette er økonomiske drivere som er med på å ha gjort at børsene har gått videre, sier han.

Hør mer om de gode tidene innen makroøkonomien her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer