KRS247.no

Henter værvarsel...

Sørlandet trenger kapital og store tanker

Det er få steder som er mer egnet for grundervirksomhet i Norge enn Sørlandet, selv om kapital kanskje er litt for vanskelig å oppdrive i enkelte sammenhenger. Det forteller både DNB og Connect Sørlandet til KRS247. Dog er det mangelen på store visjoner som er den største mangelvaren blant grunderne, mener sistnevnte. 

Bjørn Erik Aastveit jobber for Connect Sørlandet, som er en ideell organisasjon som arbeider med å koble næringsliv, investorer og oppstart- og vekstselskaper. Han mener det er mange gode initiativ.

– Det er to hovedting som grunderne mangler, som fører til at de ikke lykkes. Det ene er privat kapital, altså en eller annen form for investor som vil satse sparepengene sine. Det er det en sår mangel på. Det andre er samarbeid med en stor, etablert bedrift i markedet grunderen skal ta. Å ta dette aleine er tungt og vanskelig. Det tar lang tid, sier Aastveit.

Andreas Eriksen fra bedriftsavdelingen i DNB i Kristiansand mener grundermiljøet og -økosystemet fungerer grunnleggende godt.

– Oppstartsmiljøet blomstrer, sier han.

– Joda, jeg er enig i at det er mange gode initiativ. Det mangler ikke på mengden. Det mangler litt på folk som tenker de store tankene som blir til store bedrifter og konsern, kontrer Aastveit.