Annonse

Tenk på dette før du kjøper bruktbil


Finansrådgiver i DnB, Rolf Guttormsen. | Foto: Helge Martin Markussen

Har du husket kontrakt, eller sjekket om årsavgiften er betalt? Er bilen EU-godkjent, og kan man bytte den hvis den ikke fungerer?

– Det burde ringe en bjelle hvis den som selger deg bilen ikke er den samme personen som står oppført i vognkortet. I tillegg bør man blant annet sjekke om det er heftelser på bilen, om bilen har vært til jevnlig service og om årsavgiften er betalt. Det sier finansrådgiver i Dnb, Rolf Guttormsen.

Det er mye å tenke på når man skal kjøpe bruktbil. Men man har en reklamasjonsrett på to år, og man kan forlange å heve kjøpet. Allikevel ender flere saker i retten, fordi partene ikke blir enige.

– Man kan jo kjøpe en bil som ikke er i den stand som man forventer. Det kan også være heftelser på bilen, sier Guttormsen.

Hør rådene om lån, pant og hva du kan gjøre hvis du har kjøpt katta i sekken:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer