Annonse

– Tenk over hvilken gave som betyr noe


Arkivfoto: Tor Erik Schrøder - www.kengurufoto.no

Vi går inn i de travleste handledagene nå like før jul og det er lett å miste hodet i jakten på den perfekte julegaven. I årets siste utgave av Finansposten oppfordres du til å ta det med ro.

– Vi har i det siste hatt litt fokus på dette med kredittkortgjeld og forbruksgjeld. Det er mange gode alternativer å finne på i siste liten, sier banksjef i DNB Vest-Agder, Sveinung Hedding-Valvik til KRS247.

Banksjef DNB Vest-Agder, Sveinung Hedding-Valvik (Foto: Alf Otto Fagermo)

– Fordi de beslutningene vi tar helt på tampen, er ikke nødvendigvis de beste vi kan ta. De er ofte dyre og treffer gjerne ikke så godt. Vil anbefale at du setter deg ned, ta det rolig med en kopp kaffe eller te, hvis du drikker det og tenk over hva betyr noe for den du skal kjøpe gave til og se om du kan finne en opplevelse eller noe dere kan gjøre sammen. Et eller annet som kan gi en mer berikelse enn den panikkjøpte ringen du kjøpte hos gullsmeden, forklarer han.

Ifølge en nylig undersøkelse gruer mellom 40 og 45 prosent seg til januar måned, og det skyldes gjerne et skikkelig overforbruk i julestria.

Hvorfor stresser vi med dette hvert år?
– Vi ønsker å være med og glede de rundt oss, men mot slutten har man dårlig tid og da tar man dårlige beslutninger, sier banksjefen.

Oppfordringen er dermed at du istedet for å halse rundt, tar deg heller noen ekstra minutter for å tenke litt ekstra på hvilken gave vil egentlig gjøre en forskjell til den som «har alt».

Hør flere tips her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer