Annonse

Svak krone er gunstig for mange


Are Osland (Foto: Ann Helen Gjerde)

En svak krone betyr dyrere ferier, og mer kostbart å handle sofa i Norge. Men for bedriftene som konkurrerer i det internasjonale markedet er det svært gunstig med en svak krone. Men hva er det som gjør at den i utgangspunktet er så svak? Og når blir det igjen billig for oss å kjøpe te i London?

– Kronen er den valutaen som har svekket seg mest de siste to årene. Grunnen til det er blant annet at oljeprisen har svekket seg med 75 prosent gjennom en toårsperiode, og oljeprisen er jo den viktigste handelsvaren som den norske økonomien har. Det sier Are Osland, megler på rente/valuta i Dnb.

Valuta er på mange måter en temperaturmåler på status for økonomien som den valutaen tilhører. Krona har vært svak i to år, og det får konsekvenser både for privatpersoner, og ikke minst eksport- og importbedrifter. Nå er den på vei til å snu, men den er fortsatt svak. I denne utgaven av «Finansposten» tar vi for oss valuta, og nedenfor kan du høre mer om hva slags konsekvenser det har når krona er svak i forhold til for eksempel dollaren.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer