KRS247.no

Henter værvarsel...

Svak krone er gunstig for mange

En svak krone betyr dyrere ferier, og mer kostbart å handle sofa i Norge. Men for bedriftene som konkurrerer i det internasjonale markedet er det svært gunstig med en svak krone. Men hva er det som gjør at den i utgangspunktet er så svak? Og når blir det igjen billig for oss å kjøpe te i London?

– Kronen er den valutaen som har svekket seg mest de siste to årene. Grunnen til det er blant annet at oljeprisen har svekket seg med 75 prosent gjennom en toårsperiode, og oljeprisen er jo den viktigste handelsvaren som den norske økonomien har. Det sier Are Osland, megler på rente/valuta i Dnb.

Valuta er på mange måter en temperaturmåler på status for økonomien som den valutaen tilhører. Krona har vært svak i to år, og det får konsekvenser både for privatpersoner, og ikke minst eksport- og importbedrifter. Nå er den på vei til å snu, men den er fortsatt svak. I denne utgaven av «Finansposten» tar vi for oss valuta, og nedenfor kan du høre mer om hva slags konsekvenser det har når krona er svak i forhold til for eksempel dollaren.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/264862664″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]