Annonse

Strømprisene steg 30 % på to dager


Foto: Helge Martin Markussen

Fra mandag til onsdag denne uken steg strømprisen på spotmarkedet med 11 øre, eller 30 prosent. Men heldigvis skal dette ikke vare lenge i følge vår ekspert Roald Mæsel. 

– Det har vært kaldt noen dager, og det gir seg utslag i prisene på den Nordiske kraftbørsen Nordpool. Men nå er det meldt mildere vær fra helgen, og da vil prisene sakte men sikkert falle igjen, sier Mæsel.

2015 blir som 2014

I begynnelsen av januar spådde man at 2015 ville gi oss et prishopp på rundt 15 prosent på strømregningen. Flere faktorer har den siste tiden ført til at de estimatene må endres.

– For det første har Euroen, som vi handler strøm i, sunket betraktelig siden begynnelsen av januar. Så er vinteren ganske så mild, også i år. Og ikke minst så har vi fått mye nedbør i fjellet. De faktorene til sammen gjør at vi nå ser for oss at 2015 blir omtrent som fjoråret når det gjelder strømprisene, forteller Mæsel.

Rekordproduksjon

Som en kuriositet Agder Energi  i uke 4 satte ny produksjonsrekord. Det kunne de gjøre, fordi man ser at når snøsmeltingen kommer til våren vil snøsmeltingen fylle magasinene.

– Da må strømprodusentene utnytte det vannet som ligger i magasinene nå, slik at man får utnyttet ressursene på best mulig måte. Når de i tillegg kan eksportere strømmen til Danmark for gode priser, så er dette fornuftig, mener Mæsel.

Hør mer om saken her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar