KRS247.no

Henter værvarsel...

Strømmen er fortsatt billig

Utviklingen innen strømprisen er fortsatt stabil og vår energilos tror ikke du vil oppleve et hopp med det første.

– Vi har fortsatt ikke sett strømprisen over 35 øre. Akkurat nå ligger den litt under 30 øre uten avgifter og påslag, så det er veldig billig, sier Rolf Bjarne Eriksen fra LOS til KRS247.

Rolf Bjarne Eriksen fra LOS. (Foto: Alf Otto Fagermo)

Han sier også at den lave prisen skyldes blant annet at det er balanse mellom tilbud og etterspørsel, selv om vi ligger litt under normalen i forhold til denne tiden på året.

– Det er ventet å gå opp til normalen igjen i løpet av februar fordi det er meldt mye nedbør fremover, sier Eriksen.

Aftenposten kunne i dag skrive om at strømprisene kan stige med oppmot 30 prosent innen 2030, men til tross for prishoppet, tror vår energilos at prisen likevel kan flate ut og bli lavere igjen.

– Når prisene går opp, så blir det mer lønnsomt å produsere strøm og det gir et insentiv til å bygge mer fornybart og nå er det solceller rundt forbi og demninger og med høye priser, så vil flere bygge ut. Og det kan føre til at prisen går ned igjen, sier Eriksen.

Hør mer om de gode nyhetene her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/304417517″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]