Annonse

Strømmen er fortsatt billig


Arkivfoto: Ann Helen Gjerde

Utviklingen innen strømprisen er fortsatt stabil og vår energilos tror ikke du vil oppleve et hopp med det første.

– Vi har fortsatt ikke sett strømprisen over 35 øre. Akkurat nå ligger den litt under 30 øre uten avgifter og påslag, så det er veldig billig, sier Rolf Bjarne Eriksen fra LOS til KRS247.

Rolf Bjarne Eriksen fra LOS. (Foto: Alf Otto Fagermo)

Han sier også at den lave prisen skyldes blant annet at det er balanse mellom tilbud og etterspørsel, selv om vi ligger litt under normalen i forhold til denne tiden på året.

– Det er ventet å gå opp til normalen igjen i løpet av februar fordi det er meldt mye nedbør fremover, sier Eriksen.

Aftenposten kunne i dag skrive om at strømprisene kan stige med oppmot 30 prosent innen 2030, men til tross for prishoppet, tror vår energilos at prisen likevel kan flate ut og bli lavere igjen.

– Når prisene går opp, så blir det mer lønnsomt å produsere strøm og det gir et insentiv til å bygge mer fornybart og nå er det solceller rundt forbi og demninger og med høye priser, så vil flere bygge ut. Og det kan føre til at prisen går ned igjen, sier Eriksen.

Hør mer om de gode nyhetene her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer