KRS247.no

Henter værvarsel...

Strømforbruket økte med fire prosent i fjor

I Agderfylkene økte strømforbruket samlet sett, Vest-Agder gikk på tre prosent mens Aust gikk opp med nesten fem. Kristiansand opp med 2,8 prosent og Arendal opp med nesten fem. Mesteparten av økningen kom likevel, i prosent, utenfor de største byene. Likevel er det de største byene som bruker mest strøm per innbygger.

– I en kommune som Birkenes gikk forbruket opp med 14 prosent fra 2015 til 2016, forteller Rolf Bjarne Eriksen fra LOS.

Likevel er det ingen tvil om at de store byene har den største økningen i antall kilowattimer, men Eriksen forteller at statistikk av og til fungerer slik. Det er få folk som gir store utslag. Arendal bruker 35 prosent av all strømmen i Aust-Agder, mens Kristiansand stod for 42 prosent av Vest-Agders forbruk.

– Det er små endringer i de små kommunene som gir store prosentutslag. Strømforbruket i rene tall økte mer i Arendal enn i Birkenes, sier Eriksen.

Strømforbruket har økt, og Eriksen tror prisnivået har en del å si. Forbruket økte enda mer fra 2014 til 2015, og i 2015 var strømprisene på sitt laveste på vel 15 år. Fjoråret var ikke et bunnår, men fortsatt var strømprisene lave såpass lave at sparing ikke stod øverst på folks agenda.

Hør mer i lydklippet under, hvor Eriksen forteller hva vi bruker strømmen til.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/309159102″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]