Annonse

Strømekspertens fyringstips


Foto: Ann Helen Gjerde

Over halvparten av pengene du bruker på strøm, går med til oppvarming av rom, gulv eller vann. Det betyr at det kan være mye penger å spare på smart fyring.  Nå som vinteren nærmer seg kan det lønne seg å se på muligheter for å redusere strømforbruket. 

Rolf Bjarne Eriksen fra LOS mener det blir feil å sette varmepumper opp mot andre alternativer. Det beste er en kombinasjon. Bruk varmepumpa mesteparten av året.

– Da får du en jevn og fin temperatur. Det er en dyr installasjon, men de er billige i drift, forteller Eriksen til KRS247.

Ulempen med varmepumpene er at de ikke er særlig effektive når det blir skikkelig kaldt. Da bør man ty til andre varmekilder. Da er det mange som tyr til vedovn. Eriksen anbefaler å kanskje investere i en ny peis.

– En gammel vedovn er ikke veldig effektiv. Det er store utslipp og mye av varmen som forsvinner i pipa. Åpen peis er koselig og fint å se på, men ikke mye mer. De nye ovnene derimot, er veldig effektive.

Ved strømbrudd er også en vedovn kjekt å ha, men vær obs på hvor du plasserer den. Selvfølgelig helst i nærheten av pipa, spøker eksperten.

– Ha den i et åpent rom der varmen har muligheten til å sive mellom de rommene som skal varmes opp. Pass på god gjennomstrømming.

Glem heller ikke de gode gamle panelovnene. Eriksen mener de langt fra har utspilt sin rolle. Hør hele intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer