KRS247.no

Henter værvarsel...

Stopp varslet i Telias oppkjøp av Phonero

Konkurransetilsynet vurderer å gripe inn mot Telias oppkjøp av den Kristiansandsbaserte teleoperatøren Phonero. De frykter redusert konkurranse som følge av oppkjøpet.

– Redusert konkurranse vil øke kostnadene for norske bedrifter som etterspør mobiltjenester. Det norske mobilmarkedet er sterkt konsentrert med Telenor og Telia som de to klart største aktørene. I bedriftssegmentet er imidlertid Phonero en utfordrer som har hatt suksess og opparbeidet seg en betydelig markedsandel, sier konkurransedirektør Lars Sørgard til tilsynets nettside.

Dette varselet kommer til tross for at Telia har kommet med forslag til tiltak som skal avhjelpe de negative virkningene på konkurransen.

– Vi har vurdert disse tiltakene, men har kommet til at de ikke er tilstrekkelige til å rette opp i konkurranseskaden som Telias oppkjøp av Phonero vil innebære, sier avdelingsdirektør Gjermund Nese.

Det var i høst at Telia inngikk en avtale om å kjøpe Phonero for 2,3 milliarder kroner og begrunnet dette med å sikre seg en langt mer betydelig rolle i bedriftsmarkedet. Ved et oppkjøp vil Telias markedsandel på bedriftsmarkedet bli doblet til 27 prosent.

Både Telia og Phonero har fått 15 dager på seg til å kommentere varselet og endelig vedtak har en frist på 10. april ifølge Konkurransetilsynets nettsider.