Annonse

Statnett bygger strømkabel til Tyskland


Foto: Helge Martin Markussen

Statnett har besluttet å bygge en 500 km lang strømkabel fra Norge til Tyskland. Den vil gjøre det enklere for norske strømprodusenter å eksportere kraft til Europa, og det blir enklere å importer strøm i tørre perioder i Norge. 

– Dette betyr at de høye prisene på vinteren er historie, men det betyr også at de ekstremt lave prisene på sommeren vil forsvinne, sier Roald Mæsel fra LOS til KRS247.

Det har også vært snakk om at kraftbransjen vil legge en datakabel sammen med strømkabelen, men det ønsker ikke Statnett. NRK Sørlandet skriver i dag at stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad jobber for at denne skal inkluderes likevel.

En annen strømkabel som allerede er på plass er en kabel som er lagt til Danmark. Den skal ha offisiell åpning torsdag med HKH Kronprins Haakon Magnus på plass i Tresse i Kristiansand, mens Kronprins Fredrik av Danmark skal være på den danske siden.

I forbindelse med den kabelen har Amerikanske Aple bestemt seg for å bygge et stort datasenter. De har uttalt at de ønsker grønn kraft, enten vind eller vann, for å levere de enorme mengdene strøm som kreves. Men hvorfor blir det da ikke bygget i Norge, der vannkraften produseres?

– Dette kommer av at man i Danmark har ordninger som gjør at man kan få lettelse av den såkalte forbrukeravgiften, forteller Mæsel.

Hør hele intervjuet med Roald Mæsel her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar