KRS247.no

Henter værvarsel...

Start boligreisen tidlig

Drømmen om sin egen bolig lever hos de aller fleste, men noen slår kanskje drømmen sin ned, uten å ha sjekket om den kan bli reel. Det synes Rolf Guttormsen fra DNB er dumt. 

– Vi kan finne mange løsninger, for ingen sak er lik, sier Guttormsen som anbefaler alle som har en boligdrøm om å kontakte banken sin.

I Norge er det nærmest en menneskerett å eie sin egen bolig, det er ganske unikt for oss her på berget. I vårt naboland Sverige er det ikke slik.

– Kanskje dette henger litt sammen med at det fra gammelt av har vært viktig å eie land, spør Rolf.

Viktigheten av å spare kommer virkelig til syne når man vil kjøpe bolig. Kravet fra Finanstilsynet er at man skal ha 15 prosent egenkapital, som kan blir mye penger.

– Skal man kjøpe en bolig til 2 millioner, så trenger man da en egenkapital på 300 tusen kroner. Det er klart at det er mye penger, som ikke alle har. Men har man spart i f.eks BSU, så viser du at du også kan betjene et lån, forteller Rolf.

Er det da håpløst om man ikke har noe som helst i egenkapital?

– Nei, ikke nødvendigvis. Her kommer det også inn elementer som betalingsevne, eller kanskje noen noen i familien kan hjelpe? Mulighetene er ganske mange, sier Guttormsen.

 

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/187289005″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]