Annonse

Start boligreisen tidlig


Rolf Guttormsen rådgiver i DNB Foto: Helge Martin Markussen

Drømmen om sin egen bolig lever hos de aller fleste, men noen slår kanskje drømmen sin ned, uten å ha sjekket om den kan bli reel. Det synes Rolf Guttormsen fra DNB er dumt. 

– Vi kan finne mange løsninger, for ingen sak er lik, sier Guttormsen som anbefaler alle som har en boligdrøm om å kontakte banken sin.

I Norge er det nærmest en menneskerett å eie sin egen bolig, det er ganske unikt for oss her på berget. I vårt naboland Sverige er det ikke slik.

– Kanskje dette henger litt sammen med at det fra gammelt av har vært viktig å eie land, spør Rolf.

Viktigheten av å spare kommer virkelig til syne når man vil kjøpe bolig. Kravet fra Finanstilsynet er at man skal ha 15 prosent egenkapital, som kan blir mye penger.

– Skal man kjøpe en bolig til 2 millioner, så trenger man da en egenkapital på 300 tusen kroner. Det er klart at det er mye penger, som ikke alle har. Men har man spart i f.eks BSU, så viser du at du også kan betjene et lån, forteller Rolf.

Er det da håpløst om man ikke har noe som helst i egenkapital?

– Nei, ikke nødvendigvis. Her kommer det også inn elementer som betalingsevne, eller kanskje noen noen i familien kan hjelpe? Mulighetene er ganske mange, sier Guttormsen.

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar