KRS247.no

Henter værvarsel...

STA-lederens forslag til bedre studentøkonomi

En studie fra Norsk Studentorganisasjon og Universitas viser at nesten en tredjedel av norske studenter må ty til lånte penger for å dekke de mest nødvendige behovene som mat, husleie og lignende. Silje W. Hammerstad er leder av Studentorganisasjonen i Agder, STA, og hun har flere gode råd til politikerne for å bedre studentenes økonomiske situasjon.

Økt studiestøtte er den mest profilerte saken for studentorganisasjonene i landet, men det er andre tiltak som også kan gjøre livet lettere for studentene.

Silje Hammerstad, Leder av Student-organisasjonen i Agder (STA), Silje W. Hammerstad | Foto: Alf Otto Fagermo

Silje Hammerstad, Leder av Student-organisasjonen i Agder (STA), Silje W. Hammerstad | Foto: Alf Otto Fagermo

– Ikke minst studentboliger. Det er kjempeviktig. Lokalpolitikere må legge til rette for at det kan bygges studentboliger, sier Hammerstad til KRS247.

Hun vil også at studentrabatt skal bli mer utbredt, særlig der staten kan gi det.

– NSB og rabatterte togpriser, sier Hammerstad.

Forbrukerøkonom i Nordea, Elin Reitan, mener studiestøtten ikke har holdt tritt med prisstigningen i flere år.

– Det er urovekkende og trist at så mange studenter må ty til dyre kreditter for å ha råd til å overleve. Det bør ikke være nødvendig når vi lever i verdens rikeste land, sier hun til Universitas.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/260012892″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]