Annonse

STA-lederens forslag til bedre studentøkonomi


Selv "gamle" penger må pleies når du sparer til pensjon.

En studie fra Norsk Studentorganisasjon og Universitas viser at nesten en tredjedel av norske studenter må ty til lånte penger for å dekke de mest nødvendige behovene som mat, husleie og lignende. Silje W. Hammerstad er leder av Studentorganisasjonen i Agder, STA, og hun har flere gode råd til politikerne for å bedre studentenes økonomiske situasjon.

Økt studiestøtte er den mest profilerte saken for studentorganisasjonene i landet, men det er andre tiltak som også kan gjøre livet lettere for studentene.

Silje Hammerstad, Leder av Student-organisasjonen i Agder (STA), Silje W. Hammerstad | Foto: Alf Otto Fagermo

Silje Hammerstad, Leder av Student-organisasjonen i Agder (STA), Silje W. Hammerstad | Foto: Alf Otto Fagermo

– Ikke minst studentboliger. Det er kjempeviktig. Lokalpolitikere må legge til rette for at det kan bygges studentboliger, sier Hammerstad til KRS247.

Hun vil også at studentrabatt skal bli mer utbredt, særlig der staten kan gi det.

– NSB og rabatterte togpriser, sier Hammerstad.

Forbrukerøkonom i Nordea, Elin Reitan, mener studiestøtten ikke har holdt tritt med prisstigningen i flere år.

– Det er urovekkende og trist at så mange studenter må ty til dyre kreditter for å ha råd til å overleve. Det bør ikke være nødvendig når vi lever i verdens rikeste land, sier hun til Universitas.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer