Annonse

Spår stabil prisutvikling i 2018


Foto: Vidar Meltveit, Wikipedia

Til tross for at boligprisene fikk en total nedgang for Agder på 1,9 prosent for hele 2017 kontra 2016, så tror ikke vår boligekspert at det vil bli noe dramatisk endring i løpet av året som kommer.

– Det er en underliggende situasjon som kan tilsi at vi forvente noe stor prisvekst i 2018. Vi tror vi kanskje har en nullvekst også, jeg blir ikke overrasket om vi har en liten nedgang. Det er jo ingen dramatikk, sier Jøran Flakk fra DNB Eiendom til KRS247.

Jøran Flakk (Foto: Alf Otto Fagermo)

Det er fem ulike parametere som er avgjørende for boligprisen, en av disse er utlånsrenten som har holdt seg noenlunde på et stabilt lavt nivå og ser ut til å holde seg der utover 2018. De andre er antall boliger på markedet, arbeidsledighet, utlånspraksis hos myndighetene og inntektsveksten til husholdningene.

Flakk tror også omløpstiden vil være noenlunde den samme for hele regionen i løpet av året med rundt 60 dager for Kristiansand og rundt 90 dager for områdene utenfor Kristiansand.

Hør mer her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer