KRS247.no

Henter værvarsel...

Spår fortsatt stabil strømpris

Det har ikke vært de store svingningene i strømprisen verken her på Sørlandet eller ellers i landet i 2016. Bortsett fra i høstferien har det kostet omtrent like mye i hele år å skru på bryteren.

– Prisene har steget litt, egentlig en del siden høstferien, men historisk sett i forhold til statistikken, så ligger vi på normale priser, sier Rolf Bjarne Eriksen fra LOS til KRS247.

Rolf Bjarne Eriksen (Foto: Alf Otto Fagermo)

Rolf Bjarne Eriksen
(Foto: Alf Otto Fagermo)

Han begrunner det stabile prisnivået med overskudd på strøm, nemlig at det har vært en fin balanse mellom produksjon og forbruk.

– September var litt spesiell. Da hadde vi veldig billig strøm og det var rett og slett fordi det var så varmt, sier Eriksen.

Og været har en liten faktor i hvordan strømprisen ser ut, samtidig som situasjonen i Europa også betyr en del og der er det prisen på kull som spiller inn. Der er det samme forhold som spiller inn, nemlig forbruk kontra produksjon og kullkraftproduksjonen har også økt. Utsiktene fremover ser lyse ut med tanke på lommeboka inn mot den kalde årstiden.

– Det ser ut som det er nok vann i magasinene, men skulle vi få en veldig kald vinter uten noe nedbør, så kan prisene gå mer opp, men foreløpig ser det bra ut, sier han.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/294378340″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]