KRS247.no

Henter værvarsel...

Spar både penger og miljø

Visste du at kan få støtte til å spare penger, og samtidig spare miljøet ved å gjøre energibesparende tiltak i hjemmet? En undersøkelse viser at mange kommer til å pusse opp boligen sin i løpet av de nærmeste årene, men under halvparten av disse vurderer å gjøre tiltak.

– Vi har jo lave strømpriser, så det ligger nok i bakhodet til folk at det er billig å bruke strøm. Nå er det ikke sikkert at dette kommer til å vare evig, det er signaler på at nettleieprisene kommer til å øke en del. I tillegg vil staten ha mer penger, så det blir dyrere med strøm. Da blir det kanskje enda mer lønnsomt å investere i energibesparende tiltak, sier vår strømekspert Roald Mæsel.

Roald Mæsel

Roald Mæsel

Undersøkelsen er utført av TNS Gallup, og handler om befolkningens holdninger til klima og klimaendringer. I den samme undersøkelsen ble folk spurt om de er opptatt av å gjøre sitt for å bedre klimaet. To av tre er opptatt av dette.

– Det er lett å si at man er opptatt av miljøet, og kan tenke seg å gjøre tiltak. Men når man skal oppgradere en bolig har man kanskje nok å tenke på med andre praktiske oppgaver. Så tenker man ikke at man burde gjort noen energibesparende tiltak samtidig, sier Mæsel.

Du rett til å få tilbake penger når du investerer i energitiltak i boligen. Det eneste man trenger å gjøre er å sende inn dokumentasjon på kjøpet til Enova. Det kan blant annet dreie seg om tilskudd til energirådgivning, fjerning av oljefyr eller installering av biokjel.

– Det kan være lurt å få en fagmann på besøk for å vurdere om man burde investere i mer isolasjon i huset. Samtidig som man for eksempel skifter kledning på huset er det lurt å sjekke om du burde gjøre en oppgradering. På et eller annet tidspunkt må man nok gjøre en oppgradering i forhold til de energibesparende tiltakene, sier Mæsel.

Hør flere tips her:
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/236757091″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]