Annonse

Spar både penger og miljø


Foto: Ann Helen Gjerde

Visste du at kan få støtte til å spare penger, og samtidig spare miljøet ved å gjøre energibesparende tiltak i hjemmet? En undersøkelse viser at mange kommer til å pusse opp boligen sin i løpet av de nærmeste årene, men under halvparten av disse vurderer å gjøre tiltak.

– Vi har jo lave strømpriser, så det ligger nok i bakhodet til folk at det er billig å bruke strøm. Nå er det ikke sikkert at dette kommer til å vare evig, det er signaler på at nettleieprisene kommer til å øke en del. I tillegg vil staten ha mer penger, så det blir dyrere med strøm. Da blir det kanskje enda mer lønnsomt å investere i energibesparende tiltak, sier vår strømekspert Roald Mæsel.

Roald Mæsel

Roald Mæsel

Undersøkelsen er utført av TNS Gallup, og handler om befolkningens holdninger til klima og klimaendringer. I den samme undersøkelsen ble folk spurt om de er opptatt av å gjøre sitt for å bedre klimaet. To av tre er opptatt av dette.

– Det er lett å si at man er opptatt av miljøet, og kan tenke seg å gjøre tiltak. Men når man skal oppgradere en bolig har man kanskje nok å tenke på med andre praktiske oppgaver. Så tenker man ikke at man burde gjort noen energibesparende tiltak samtidig, sier Mæsel.

Du rett til å få tilbake penger når du investerer i energitiltak i boligen. Det eneste man trenger å gjøre er å sende inn dokumentasjon på kjøpet til Enova. Det kan blant annet dreie seg om tilskudd til energirådgivning, fjerning av oljefyr eller installering av biokjel.

– Det kan være lurt å få en fagmann på besøk for å vurdere om man burde investere i mer isolasjon i huset. Samtidig som man for eksempel skifter kledning på huset er det lurt å sjekke om du burde gjøre en oppgradering. På et eller annet tidspunkt må man nok gjøre en oppgradering i forhold til de energibesparende tiltakene, sier Mæsel.

Hør flere tips her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer