Annonse

Spar penger på strømregningen


Ukens tema i Energilosen går rett i lommeboken vår. Hvordan kan man spare strøm, og dermed spare penger?

Enova har regnet ut at en gjennomsnittlig husholdning kan spare så mye som 5000 kroner i året på strømregningen ved å innføre enkle og smarte løsninger.

– Det største forbruket av strøm er til oppvarming, sier Roald Mæsel fra LOS til Radio Sør. Ved å redusere varmen på varmtvannstanken til 65 grader, og senke temperaturen i huset kan man spare ganske mye strøm sier han.

I tillegg kan innkjøp av nye og mer energieffektive hvitevarer som kjøleskap redusere forbruket betraktelig.

– Nyere tørketromler og kjøleskap bruker betraktelig mindre strøm enn eldre modeller, så det kan være smart å se etter de som er mest effektive når man skal gå til innkjøp av nye, forteller Mæsel.

Andre, mer krevende investeringer, som å skifte vinduer og bedre isolasjonen er også sterkt medvirkende til å redusere strømforbruket.

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar