Annonse

Sørlendinger stadig dårligere betalere


De siste årene har det vært en jevn økning i antallet betalingsanmerkninger for sørlendingene. Både antall anmerkninger og det skyldige beløpet per person er økende.

– Det er litt urovekkende, sier bedriftsrådgiver i DNB, Andreas Eriksen, til KRS247.

Dersom du ikke betaler dine regninger, kan du ende opp med betalingsanmerkning. Det kan igjen føre til at du ikke får opprette telefonabonnement, bankkonti, finansiering for bil og så videre. Det viktigste er noe som har blitt gjentatt til det kjedsommelige.

– Det viktigste er å lage et budsjett hvor du ser hva som kommer inn i måneden og hva som går ut i måneden. Hovedårsaken til at man får betalingsproblemer er ofte at det kommer inn en uforutsett utgift. Da er det viktig å ha en buffer på konto, gjerne en månedslønn eller mer, sier Eriksen.

Senior markedssjef Tor Olav Finni og bedriftsrådgiver Andreas Eriksen fra DNB. | Foto: Glenn Th. Faannessen

Bedrifter som ikke betaler

Det at privatpersoner ikke betaler sine regninger, kan forplante seg videre til bedriftene som ikke får inn pengene. Trenden er at stadig flere ansatte blir utsatt for konkurs, og Sørlandet ligger rundt gjennomsnittet. Antallet ansatte i bedrifter som går konkurs øker dramatisk. I 2007 var det i gjennomsnitt tre ansatte per konkurs, men nå er tallet sju.

– Det er en dramatisk økning, sier senior markedssjef Tor Olav Finni.

Hør hele Finansposten her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer