Annonse

Solceller tar av – og kan lønne seg for deg


Kina tar av på sol, Japan skroter kjernekraft til fordel for sol, Marokko har verdens største solcelleanlegg og resten av Afrika følger snart etter. I USA har forbrukermakten brakt solceller inn i varmen hos Walmart. Fordelen er at solkraft kan produseres der den brukes, og du som forbruker kan også nyte godt av dette.

– I dag er det faktisk lønnsomt med solkraft, men det kommer litt an på hvor du bor.

Det sier Rolf Bjarne Eriksen fra LOS til KRS247. Med plusskundeordningen, støtte fra Enova til etablering, fjerning av produksjonsavgiften på den strømmen du lager og det faktum at strømleverandører vil kjøpe strømmen du har til overs – alt i alt vil dette lønne seg hvis du har gode forhold. Lite skygge, masse sol og gode vinkler hjelper deg også godt på vei.

– Sånn som det er i dag, er det ganske lønnsomt med solceller. Åssen det blir framover ser det ut som det vil lønne seg, sier Eriksen.

Han presiserer at det er en usikkerhet i dette, for man kan ikke alltid forutsi hvilken retning strømprisene tar. Videre må man vente litt på enda bedre og billigere batteriteknologi for å kunne erstatte fossilt brennstoff fullstendig. Hør hele intervjuet her.




Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer