Annonse

Solceller lønner seg på sikt


Foreløpig har det ikke tatt helt av med solceller i Norge.

Selv om kostnadene for montering av et middels solcelleanlegg fort koster 40-50 000 kroner og bare dekker en tredjedel av strømforbruket, er det fremdeles god butikk.

Noe av det som gjør dette til god butikk, er cellenes lange varighet.

– Solceller har enorm lang levetid. De garanterer tjue år, men de som jobber med det sier de varer i 30-40. I løpet av 10-15 år så er det lønnsomt. Det er en lang horisont, innrømmer Rolf-Bjarne Eriksen fra LOS.

– Men når du vet at de kan leve dobbelt så lenge som det igjen, så er det god butikk.

Et stort solcelleanlegg kan koste deg opp mot 100 000 kroner, men det er gode økonomiske insentiver for å satse på sol i Norge. Fra 01.01.2017 trådte plusskundeforskriften i kraft. Nå kan du altså selge strømmen uten å betale for å produsere den. Det er en viss avgift for de som produserer strøm kommersielt, mens grensen for privatkunder er på 100 kilowatt/t.

– Hvis du regner det om til solceller så er det om lag 650 kvadratmeter. De fleste er innenfor der, sier Eriksen til KRs247.

Det finnes også gode naturlige grunner til at vi i Norge må komme raskere i gang med solcelleutbyggingen. Hør hele intervjuet her.

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer