KRS247.no

Henter værvarsel...

Snart blir strømmen litt dyrere

Om en drøy uke koster det noe mer å skru på lysbryteren i hjemmet. 1. april øker nemlig nettleien og det er dessverre ikke snakk om en aprilspøk. For de fleste er det snakk om en økning på åtte prosent.

Denne økningen ble kjent allerede i midten av februar, men i disse dager har de fleste strømkunder fått en SMS som en påminnelse på at nå skjer det faktisk.

Roald Mæsel (Foto: Alf Otto Fagermo)

Roald Mæsel (Foto: Alf Otto Fagermo)

– Grunnen til den økte nettleien skyldes blant annet at det er en god del investeringer som skal gjøres i årene fremover. Vi har allerede antydet tidligere at frem til 2020 skal nettleieprisene opp cirka 30 prosent. Det handler om å investere i nettet. Det er snakk om oppgraderinger i strømnettet ikke bare lokalt, men også ellers i landet, forklarer Roald Mæsel fra LOS til KRS247.

En av investeringene som skal gjøres, er uten tvil de nye strømmålerne. Økningen på åtte prosent tilsvarer rundt 800 kroner i året med et snittforbruk på 20 000 kilowattimer. Men Mæsel mener at man bør sette pris på at det settes av penger til oppgraderingene.

– Fordelen for oss som strømkunde er at et mer robust og driftssikkert nett gjør at du er tryggere på at har strøm til enhver tid, altså oftere enn ellers. Det vil kunne føre til færre strømbrudd og feil på strømnettet, forklarer vår strømekspert.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/254384451″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]