Annonse

Snart blir disse ugyldige


Foto: Nils S. Aasheim/Norges Bank

Onsdag 30. mai er siste frist for å bruke de gamle 100- og 200-lappene med portretter på i butikker. Etter kommende onsdag er det ikke sikkert de blir tatt i mot i butikken der du bor.

– Etter sedlene blir ugyldige så er det opp til butikken om de vil ta dem i mot. Mange har kassesystemer som gjør at de ikke kan ta imot de gamle sedlene, og da må du komme i banken med dem, forteller banksjef i DNB Vest-Agder, Sveinung Hedding-Valvik til KRS247.

Ferske tall fra 20. mai viser at det er fortsatt 47 prosent gamle 100-lapper i omløp og 27 prosent gamle 200-lapper i omløp. Totalt 17,8 millioner gamle sedler til en verdi av 2,58 milliarder kroner.

Oppfordringen er derfor klar på at du bør lete i skuffer, skap, gamle klær, sparebøsser eller andre steder hvor du kan ha lagt pengene og få levert dem inn.

Men skulle du ikke klare å rekke det før fristen går ut kommende onsdag, er ikke alt håp ute. Norges Bank kan ta imot sedler i ti år fremover, mens flere banker kan ta imot sedlene ut året.

Hør mer her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer