Annonse

– Smarthus er noe som kommer


Roald Mæsel (Foto: Alf Otto Fagermo)

Når Q42 åpner neste år, vil leilighetene kunne vise mye av det ypperste innen den nye teknologien når det kommer til smarte løsninger. Vår strømekspert, Roald Mæsel fra LOS tror dette er noe som virkelig vil ta av når de nye strømmålerne kommer.

– De nye AMS-målerne vil kunne integreres opp mot smarthusløsninger som vil kunne gjøre hele huset mer energieffektivt. Smarthus er intelligente automatiske løsninger som vil gjøre det lettvint å styre energikildene i huset, pluss en rekke andre funksjoner som det er mulig å legge til, sier Mæsel.

– Det som er bra med dette er at det er en integrert løsning som ivaretar alle oppgaver som alarmtjenester, tyveri eller brannmelder. Alt dette kan integreres slik at du kan styre det med smarttelefonen din. Det er også mulig å legge inn styring av oppvarmingen i huset og det er gjort noen undersøkelser som viser at du kan spare kanskje 30 prosent i forhold til om de stod på hele tiden med for eksempel nattsenking, sier han.

Det er selvfølgelig risiko forbundet med å legge hele huset ditt på internett, men Roald Mæsel mener at det får være opp til hver enkelt å bedømme risikoen og ta sine forholdsregler rundt dette.

Hør mer her
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer