KRS247.no

Henter værvarsel...

Slik velger du riktig forsikring

Det finnes mye du kan forsikre. Tidligere her på KRS247 har du kunnet lese om personforsikring, men det er minst tre andre forsikringstyper som du møter ganske ofte på. Nemlig bil, båt og bolig. Og det er en ganske stor jungel i hvilke tilbud som er tilgjengelig.

– Det har skjedd endel endringer i forhold til forsikringsbransjen som har gjort at de er seriøse. Tidligere var det nok slik at de kunne være litt både og. Det hadde nok sammenheng med at de fleste som jobbet i den bransjen, fikk lønn basert på provisjon. Nå er de mer seriøse, men det er ganske stor konkurranse, forklarer Rolf Guttormsen i DNB til KRS247.

Du vil ofte se at det er veldig mange forskjellige tilbud og priser, og det har med at konkurrentene ofte dumper prisene for å trekke nye kunder. Guttormsen mener det er veldig viktig at du er åpen med å fortelle hvilken type forsikring du har i dag, slik at du får det beste tilbudet. For det som et forsikringsselskap gjerne gjør, er å se på hvilken dekning du har i dag. Og hos de fleste finnes det to ulike nivåer, basis og topp og det er ganske forskjellig hva som er inkludert.

Den forsikringen som de fleste som kjører bil har, er bilforsikring. Der er det også forskjellige typer forsikringer.

– Ja, men det er en forsikring som du må ha. Det er ansvarsforsikring. Den skal dekke skader som du måtte påføre andre med bilen din. Men hvis du påfører skader på din egen bil, må du ha kasko for å få dekket de skadene.

Hvis du skal ha billån, så krever ofte lånetakerne at du har full kasko. Det samme gjelder hvis du skal lease en bil. Men hvis du har en gammel bil, så holder det kanskje med ansvarsforsikring, sier han.

Det finnes også ulike praksiser i forhold til hvem forsikringen bør stå på og mange foreldre som har ungdom som skal skaffe seg sin første bil.

– Mange velger gjerne å sette forsikringen på den nye bilen på foreldrene for å gjøre den rimeligere. Men da går ungdommen glipp av en ganske stor fordel, nemlig tjene opp bonus, som er noe du opptjener for hvert år du ikke har noe skade. Du kan tjene opptil 75 prosent bonus, og den fungerer som en rabatt på forsikringen. Derfor kan det være lurt å sette forsikringen på ungdommen, slik at den håpefulle kan få rabatter på forsikringen sin så tidlig som mulig, sier Rolf Guttormsen.

Hør flere tips til forsikring ikke bare på bil, men også på båt og bolig her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/232715493″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]