KRS247.no

Henter værvarsel...

Slik sparer du på «Black Friday»

Julehandelen starter for fullt med «Black Friday» denne uken og ifølge en undersøkelse kommer hver og en av oss til å bruke over 11.000 kroner i snitt før julaften. Men det kan være penger å spare.

– Vi anbefaler at du har sjekket litt priser på forhånd, kanskje det du skal kjøpe er billigere på nettet. Ikke hopp på det første og beste, sier banksjef for Vest-Agder i DNB, Sveinung Hedding-Valvik til KRS247.

Han har satt opp en oppskrift på fem punkter som vil gjøre julehandelen din sunn, hyggelig og effektiv.

Sveinung Hedding-Valvik. (Foto: Ann Helen Gjerde)

Sveinung Hedding-Valvik. (Foto: Ann Helen Gjerde)

1. Sett opp budsjett
Bestem deg på forhånd for hvor mye du skal bruke på årets julefeiring og hva du skal bruke pengene på.

2. Lag gaveliste
Skriv ned hva du skal kjøpe og til hvem. Avtal gjerne en makspris med dem du har på listen. Tenk også igjennom om det er noen du kan kutte i år.

3. Gaver fra hjertet?
Det er ikke alle gaver som må kjøpes. Til de som har alt, kan det også like gjerne være greit å gi tid i gave. Det kan være alt fra et klippekort på barnevakt, avtale dekkskift, opplevelser eller et par hjemmelagde julegaver som heklede grytekluter.

4. Sammenlign priser
Bruk nettet til å kartlegge hvor du kan få gjort et kupp. Det kan hende det er billigere å handle på nettet og du vet heller aldri hva som vil komme på tilbud frem mot jul.

5. Handle stort
Dette gjelder jo ikke bare i julehandelen, men også ellers også. Mange små turer til matbutikken blir ofte dyrere. Julematen trenger ikke å koste flesk, for det er mye penger å spare på å velge vekk de dyreste produktene. Lag en handleliste over hva du trenger den kommende uken og handle alt på en gang.

Hør flere tips og mer om «Black Friday» her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/294543411″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]