KRS247.no

Henter værvarsel...

Slik sikrer og forsikrer du deg best

Det viktigste du kan gjøre er å sjekke dine behov når du skal tegne forsikringer. Det er et mylder av forskjellige forsikringer levert av forskjellige leverandører. Banksjef i DNB, Sveinung Hedding-Valvik, påpeker at det er viktig å holde tunga rett i munnen når du skal sikre og forsikre deg.

– Basisen du bør ha er en hjemforsikring hvis du har villa og innboforsikring. Du er lovpålagt å ha bilen forsikret, og vi anbefaler alle å ha en god reiseforsikring slik at du dekkes når du drar på tur, sier Hedding-Valvik til KRS247.

Det kan være nyttig for deg som også har forsikringer gjennom jobben å sjekke hva disse faktisk dekker.

– Mange tror de har gode forsikringer gjennom jobb. Det viser seg ofte, når vi går gjennom, å være en ulykkesforsikring og ikke en personforsikring som hjelper deg ved død eller uføre som følge av sykdom, fortsetter banksjefen.

For det er nemlig en forskjell på skadeforsikring og personforsikring. Skadeforsikring handler om alt av materielle skader og personskader på reise, mens personforsikring først og fremst skal sikre deg mot store økonomiske tap hvis du får nedsatt arbeidsevne, mister livet eller blir alvorlig syk. En god skadeforsikring er dermed ikke nok hvis du blir syk.

Hør hele intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/320866276″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]