KRS247.no

Henter værvarsel...

Slik holder du nyttårsforsettet ditt

Ifølge en nylig undersøkelse utført av Ipsos MMI vil 14 prosent av oss spare mer penger i året som kommer. Faktisk er det ganske mange av oss som har økonomiske nyttårsforsetter og her kan du få noen tips til hvordan du faktisk vil klare å holde disse.

– Det som er viktig er å ha en plan i økonomien. Du bør kunne ha en viss oversikt over de faste utgiftene, mener Rolf Guttormsen fra DNB til KRS247.

Januar er ofte den måneden hvor de største regningene alltid kommer bardus på, som TV-lisensen og ulike forsikringer. Og til tross for at disse type regninger er like sikre og pålitelige som at det er julaften hvert år, er det mange av oss som aldri helt blir godt nok forberedt på at de kommer.

– Anbefalingen er at du lager deg en oversikt og ser hvor mye har du i faste utgifter gjennom et år og sett av dette hver måned. For da vet du at selv om regningen kommer, så er det ikke noe overraskelse, sier Guttormsen.

Mange nettbanker har også den muligheten der du kan se hvor mye penger du har brukt siste år innenfor ulike kategorier. Og dersom du ser at du har hatt overforbruk innen noen av kategoriene, kan det kanskje hende du må gjøre noe drastisk for å kunne få den kontrollen som trengs for å overhode forsettet ditt.

– Det er ikke sikkert at kona mi hadde satt pris på akkurat dette, men det går jo an å si at skal vi en periode droppe å kjøpe nye klær og kanskje bruke de vi har i skapet? Og det er klart at du sparer en del penger på akkurat det, sier Rolf Guttormsen.

Få flere tips til hvordan du kan overhode dine økonomiske forsetter og ikke minst få tips til BSU her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/302313056″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]