Annonse

Slik blir strømpengene fordelt


Utenlandskabler er en del av investeringene alle må være med å betale for

Det er ikke slik at strømselskapene sitter igjen med hele kaka, når du har betalt strømregningen din. Snarere tvert imot, sier Roald Mæsel fra Los. 

– Det er slik at staten og nettselskapet tar en tredjedel hver. Det er blant annet en avgift til Enova, og det som man tidligere kalte elavgift, som i dag heter forbrukeravgift. Ca 17 øre av dette går i den potten, forteller Mæsel. I tillegg kommer moms.

Nettselskapet tar den andre tredjedelen, og der kan ikke selskapet forsyne seg som de vil.

– Nei, her har staten satt begrensinger på hvor mye man kan kreve inn, forteller Mæsel.

Lav forbruk, høy nettleie

Det er flere som har opplevd å bruke mindre strøm, men likevel får en høy nettleie. Det er ikke så rart, sier Mæsel.

– Vi kan sammenligne dette med TV-Lisensen som vi alle må betale. Ser du lite på NRK, så er blir det dyrt for hver time. Slik er det med strømmen også. Vi må alle betale en fast avgift, og om man bruker lite strøm så blir det forholdsvis dyrt pr kilowattime.

I tillegg til den faste avgiften kommer det også avgift for selve strømforbruket.

Hør hele ukens Energilosen her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar