KRS247.no

Henter værvarsel...

Ser positivt på året som kommer

Både situasjonen i boligmarkedet og utviklingen innen makroøkonomien tyder på at den gode utviklingen som begynte i 2016 vil fortsette utover 2017 også.

Ifølge DNB Markets sin rapport om de økonomiske utsiktene for dette året kommer det frem at de anslår en vekst innen norsk økonomi på 1,3 prosent, som er en økning i fra fjorårets vekst som var på 0,7 prosent. I tillegg forventer de at ferieturene til utlandet kan bli noe rimeligere.

– Vi har sett en veldig endring i krona de siste tre årene basert på at oljeinntektene i Norge har falt og det har gjort at krona også har falt og gjort euroen, danske krona og dollaren veldig dyr. Men vi regner med at i løpet av 2017 vil krona styrke seg, sier banksjef i DNB Kristiansand, Sveinung Hedding-Valvik til KRS247.

I dag koster en euro 9,03 kroner ifølge nettstedet XE.com, og det spås at den prisen vil gå ned til rundt 8,70 innen året er omme.

Når det gjelder privatøkonomien så er betalingsviljen på topp. Blant annet kunne Sørlandssenteret og butikkene i Kvadraturen oppleve en økning i sin omsetning i løpet av 2016 og for Hedding-Valvik er det positivt å se hva folk vil bruke pengene sine på.

– Vi ser at selv om folk får det litt trangere, så vil de bruke mer på ferie og fritid. Og bruker vi mer på ferie og fritid, så fyller vi Markens, Sørlandssenteret, Dyreparken og så videre på sommerstid og det er klart det at som turistdestinasjon er det veldig positivt at folk ønsker å bruke mer og det høster Sørlandet godt av, sier han.

Hør mer om utsiktene for 2017 her, blant annet det at boligmarkedet i Kristiansand skiller seg positivt ut fra hvordan det er i Oslo.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/301021637″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]