Annonse

Så mye skal vi bruke på ferie


Selv "gamle" penger må pleies når du sparer til pensjon.

Det er snart ferie, og med lommeboka proppfull av ferie- og skattepenger er det lett å bruke mer enn det man kanskje hadde tenkt. I «Finansposten» i dag kommer det noen gode råd til deg som skal på ferie, og ikke har lyst til å sitte igjen blakk etter at turen er over.

– Vårt råd er å planlegge hva man har tenkt til å bruke i ferien. Det er viktig å unne seg ferie, men planlegg godt slik at du ikke må snu på hver krone i ferien. Det sier Rolf Guttormsen, finansrådgiver i Dnb.

Foto: Alf Otto Fagermo

Foto: Alf Otto Fagermo

Det er kanskje lett å kikke på prisen på flybilletten til det stedet du skal reise, men Guttormsen minner også om at man bør ta en titt på valutakursen.

– Den norske kronen har svekket seg, og det betyr at det har blitt dyrere å feriere i utlandet. Man kan la seg friste av billige flybilletter, men så viser det seg at et måltid er mye dyrere. Og det er en felle man kan gå i. Kroatia har blitt mye dyrere for eksempel, forteller Guttormsen.

I følge en undersøkelse utført av IPSOS planlegger vi å bruke 2000 kroner mindre på ferie i år, enn det vi gjorde i fjor.

– I snitt planlegger nordmenn å bruke 18 700 kroner i sommerferien. Det at vi planlegger å bruke mindre kan fortelle om en usikkerhet, men det kan være at man etter ferien ser at man brukte mer enn det man hadde planlagt.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer