Annonse

– Rentebunnen er nådd


Foto: Helge Martin Markussen

Enkelte ting går bra i norsk økonomi, men det skal mye vekst til for å kompensere for nedgangen vi har hatt i oljesektoren. Derfor besluttet Norges Bank å holde styringsrenten uendret på 0,50 prosent sist rentemøte.

– Norges Bank må passe på vekst i økonomien, og må stimulere til dette. Samtidig er en av de store bekymringene gjeldsveksten hos befolkningen, og et boligmarked som har hatt en voldsom vekst. De skal balansere mange forhold, og dette bestemmer renta. Det sier Helge Hammersbøen, banksjef i Dnb.

Når folk betaler mindre på boliglånet sitt, har de mer penger igjen å bruke på andre ting. Dette er bra for norsk økonomi, som da sysselsetter flere og produserer mer. Men ifølge Hammersbøen vil ikke styringsrenta gå videre nedover.

– Man har signalisert lave renter fram til 2019-2020, men rentebunnen er nådd, sier Hammersbøen.

Hør mer om dette her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer