KRS247.no

Henter værvarsel...

Prognosene har ikke slått til

Prognosene for begynnelsen av 2015 var kaldt vær og høyere strømpriser. Slik har det ikke blitt, og foreløpig er prisene forholdsvis lave i forhold til årstiden. Det sier Roald Mæsel fra LOS.

På slutten av 2014 steg Euroen til nesten 10 kroner, og det fikk også innvirkning på din strømregning fordi strømmen på den nordiske kraftbørsen, Nordpool, omsettes i Euro.

– Etter hvert så gikk Euroen noe tilbake, olje, gass og kullprisene sank og dermed sank også strømprisene noe. Men vi må likevel regne med at strømprisene vil være høyere i år enn i fjor, mener Mæsel.

 Hvor mye høyere da?

– Vi regner med at den milde temperaturen vi hadde i 2014 gjorde at strømutgiftene for en gjennomsnittlig husstand ble redusert med rundt 2000 kroner. Det kan vi ikke forvente i år, sier Mæsel.

Av andre nyheter som har skjedd siste måneden er det verdt å nevne den nye strømkabelen til Danmark som nå er satt i drift. Det fører til at muligheten for strømutveksling med våre brødre i sør nær dobles.

– Slik det er nå vil nok det være mer import av strøm på den kabelen enn eksport. Men i tilfeller der det er liten strømproduksjon i vindkraftverkene i Danmark vil vi også kunne eksportere strøm den veien, avslutter Mæsel.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/184871563″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]