Annonse

Prognosene har ikke slått til


Foto: Helge Martin Markussen

Prognosene for begynnelsen av 2015 var kaldt vær og høyere strømpriser. Slik har det ikke blitt, og foreløpig er prisene forholdsvis lave i forhold til årstiden. Det sier Roald Mæsel fra LOS.

På slutten av 2014 steg Euroen til nesten 10 kroner, og det fikk også innvirkning på din strømregning fordi strømmen på den nordiske kraftbørsen, Nordpool, omsettes i Euro.

– Etter hvert så gikk Euroen noe tilbake, olje, gass og kullprisene sank og dermed sank også strømprisene noe. Men vi må likevel regne med at strømprisene vil være høyere i år enn i fjor, mener Mæsel.

 Hvor mye høyere da?

– Vi regner med at den milde temperaturen vi hadde i 2014 gjorde at strømutgiftene for en gjennomsnittlig husstand ble redusert med rundt 2000 kroner. Det kan vi ikke forvente i år, sier Mæsel.

Av andre nyheter som har skjedd siste måneden er det verdt å nevne den nye strømkabelen til Danmark som nå er satt i drift. Det fører til at muligheten for strømutveksling med våre brødre i sør nær dobles.

– Slik det er nå vil nok det være mer import av strøm på den kabelen enn eksport. Men i tilfeller der det er liten strømproduksjon i vindkraftverkene i Danmark vil vi også kunne eksportere strøm den veien, avslutter Mæsel.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar