KRS247.no

Henter værvarsel...

– Premiene finnes ikke i slike kalendere

Forbrukerrådet advarer mot jule- og adventskalendere på Facebook. Grunnen er at mange av disse er ren svindel som gjør at du opplever mye støy i etterkant av påmelding.

– Det er nesten alltid fiktive konkurranser. Det begynner ofte som en «Klikk her og vinn en PC»-konkurranse. Etter at du har klikket, viser det seg at det ikke var så enkelt. Etter å ha trykket må du oppgi masse opplysninger og svare på noen spørsmål. Så er det én av kanskje tusen som vinner en PC, og når det kommer til stykket finnes ikke den PC-en, sier Eirik Nyberg.

Nyberg er regiondirektør i Forbrukerrådet Agder. Han mener man kan oppleve flere problemer om man er uheldig.

– Man bør aldri oppgi mobilnummer eller mailadresse med mindre man er helt sikker på de som har kalenderen. Store butikkjeder er tryggere, men selv der skal man være veldig forsiktig.

En påmelding i en slik konkurranse kan føre til betalingskrav, telefonselgere og e-poster med kommersielt innhold som du ikke ønsker å motta. Hør hele intervjuet med Nyberg her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/238504470″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]