Annonse

Pilene peker oppover


I det store og det hele går det stadig bedre i Norge og i Agder. Selv om det kan virke som om det går litt tregt av og til, så er det ting som tyder på at vi må vente oss renteøkning og mer høykonjunktur i fremtiden.

– Mange vil hevde at krisen i norsk økonomi på mange måter er over. Vi har riktignok en del utfordringer både lokalt, nasjonalt og internasjonalt innen oljeservice, men det er tegn til bedring selv om 2017 nok blir krevende. Helt overordnet så synes man det er så mange piler og tanker som går i riktig retning at vi ser positivt på norsk økonomi, sier banksjef Helge Hammersbøen i DNB.

Den lave rentas tid er nok snart omme. Sentralbanken kommer mest sannsynlig til å sette opp renta i de kommende årene. At rentene stiger er som regel et sunnhetstegn for økonomien. Det var dog ikke mange som trodde året kom til å gå så bra som det faktisk har gjort. Mange var ganske pessimistiske og ddet var mye politisk risiko med Trumps valgseier, uroen rundt valget i Frankrike, Brexit, utsiktene for oljenæringen og migrantstrømmen. Alt dette til tross; ting går på frem.

– Så har man etter hvert fått en etterspørselsvekt fra Eurosonen og Kina. Konjunkturoppgangen fra 2016 er blitt mye tydeligere i år. USA, Kina, Japan, Tyskland og Sverige er inne i en høykonjunktur. Dermed har man fått en helt annen utvikling enn den man forutså i begynnelsen av året, sier Hammersbøen til KRS247.

Hør hva dette betyr for deg i lyklippet.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer