KRS247.no

Henter værvarsel...

– Overraskende billig

Når Rolf-Bjarne Eriksen setter seg ned med kalkulator, strømprisindeksen og en liste over hva de forskjellige tingene i huset og deres strømforbruk, kan han lage detaljerte strømbudsjetter. Hvor lenge varer den 50-lappen du har på konto når du skal bruke strøm? Eriksen ble særlig overrasket over hvor lenge han kunne fyre.

– En ovn på 2 kilowatt kan stå på i et drøyt døgn for 50 kroner. Det virker veldig billig, sier Eriksen til KRs247.

Å dusje derimot, er en kostbar affære. For 50 kroner kan du dusje i ca en time, noe som gir en minuttpris på litt under ei kroner per minutt. Skal man spare penger på strømregningen er det her det er mest å hente for folk, særlig sommerstid. Andre elektriske apparater i huset bruker ikke på langt nær så mye strøm som varmtvannsberederen og varmeovnen.

– For en 50-lapp kan du se på TV i 22 døgn i strekk. Hvis du skal steke grandis, så kan du steke 70 stykk hvis du steker dem hver for seg. Hvis du steker alle på rad, så er det over 120.

Hør intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/319538408″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]