Annonse

Ordinær banksparing lønner seg ikke


Fredrik Sørensen og Morten Francke Jensen

Med den lave renten som er i Norge i dag, svarer det seg ikke å ha store formuer plassert i ordinær banksparing. Da må man tenke i andre baner, anbefaler Morten Francke Jensen fra DNB Wealth Management og Fredrik Sørensen fra DNB Kristiansand. 

Rundt en halv million nordmenn har mer enn 500.000 kroner i banken, og de taper penger på å ha de stående i ordinær sparing i bank.

– Sparerenten er med en slik sum på er rundt 1,6 prosent. Regner man da inn beskatning og inflasjon så blir det fort negativ avkastning, sier Fredrik Sørensen.

Men er det da bedre å ha pengene i madrassen? 

Nei, det er det aldri, mener Morten Francke Jensen.

–  Hvis vi ser litt på alternativer der vi plasserer noe av pengene i aksjefond eller andre investeringer, så har du i alle fall sjansen til å få en bedre avkastning. Men fordel pengene, og ikke ha alt i en kurv, advarer Francke Jensen.

Mange ønsker en lav risiko når de plasserer pengene sine, og det er mulig å spare i markedet uten å tape det du kommer inn med.

– Vi har i de produktene en garanti på at du ikke kan tape hovedstolen, eller pengene du kommer inn med. Her er forventet avkastning på rund 4 prosent, forteller Sørensen.

Uansett, er pengene dine trygge i banken. Det er det ingen fare for.

– Pengene dine, inntil 2 millioner er trygge i norske banker uansett. Men det som koster 100 tusen kroner i dag, gjør det ikke i fremtiden. Og derfor er jo ikke pengene dine like mye verdt i fremtiden, sier Francke Jensen.

Hør hele innslaget her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar