KRS247.no

Henter værvarsel...

Oppblomstring av bedrifter i Kristiansand

Det spirer og gründes i Kristiansandregionen. Regionbanksjef i DNB, Helge Hammersbøen, mener dette er lovende for fremtiden i regionen. Han og partner og advokat i Deloitte, Jens Petter Pedersen, gir her gode råd for de som vil starte opp.

– Det er utrolig hyggelig, for det har noe med å skape ny vekst i den omstillingen vi er inne i . Det er kjempegøy at det er blitt sånn, men samtidig er det viktig at de som etablerer seg er bevisste på sitt valg av de ulike selskapsformene, sier Hammersbøen til KRS247.

I de fleste tilfeller vil både Hammersbøen og Pedersen anbefale et aksjeselskap, AS. Formelle krav som aksjekapital på minst tretti tusen kroner, et krav som er blitt redusert fra hundre tusen. Det stilles også krav til et styre, hvor det er et minstekrav på ett styremedlem.

– Man kan gjerne ha flere, men lovens minimumskrav er ett styremedlem. Det blir fort enstemmige styrevedtak! Det var også krav om flere, men myndighetene har de siste årene forenklet reglene, forteller Pedersen.

Formelle krav er en ting, men det finnes andre ting som er vel så viktig. Er det marked for det du ønsker og planlegger å drive med? Hvordan skal man tjene penger? Skal man føre sitt eget regnskap. I lydfilen finner du mange gode tips fra Hammersbøen og Pedersen.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/277783585″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]