KRS247.no

Henter værvarsel...

NOV med avtale i milliardklassen

National Oilwell Varco skal levere en borepakke til nesten en milliard kroner til Johan Sverdrup-plattformen. Selskapet takker blant annet svak kronekurs.

– Vi skal levere en komplett borepakke. Det er en betydelig andel, og en viktig jobb for oss. Spesielt i disse tider, sier administrerende direktør for National Oilwell Varcos boreteknologiavdeling, Tor Henning Ramfjord til fvn.no.

Ramfjord forteller at kontrakten ikke er inngått, og dermed heller ikke verdisatt ennå. Borepakkene skal leveres til en fast plattform, og da er som oftest borepakkene noe rimeligere en til flytere og halvt nedsenkbare rigger.

– De har erfaringsmessig har en verdi på rundt 1,2 milliarder kroner. Det er betydelig for NOV, sier direktøren videre.

Også Nymo i Grimstad jubler også. De skal bygge en av modulene til den samme plattformen. Kontrakten er rekordstor for verftet, og ligger på over en halv milliard kroner. Også her takker man for svakere krone.

– Det er dramatisk stor forskjell. For en stund siden var en dollar 5,70 kroner. Nå er den rundt 7,60. Det er et viktig element for at kontrakten havnet i Norge, sier administrerende direktør Øyvind Boye ved Nymo i Grimstad til Fædrelandsvennen på nett.