Annonse

NOV med avtale i milliardklassen


Foto: Tor Erik Schrøder, kengurufoto.com

National Oilwell Varco skal levere en borepakke til nesten en milliard kroner til Johan Sverdrup-plattformen. Selskapet takker blant annet svak kronekurs.

– Vi skal levere en komplett borepakke. Det er en betydelig andel, og en viktig jobb for oss. Spesielt i disse tider, sier administrerende direktør for National Oilwell Varcos boreteknologiavdeling, Tor Henning Ramfjord til fvn.no.

Ramfjord forteller at kontrakten ikke er inngått, og dermed heller ikke verdisatt ennå. Borepakkene skal leveres til en fast plattform, og da er som oftest borepakkene noe rimeligere en til flytere og halvt nedsenkbare rigger.

– De har erfaringsmessig har en verdi på rundt 1,2 milliarder kroner. Det er betydelig for NOV, sier direktøren videre.

Også Nymo i Grimstad jubler også. De skal bygge en av modulene til den samme plattformen. Kontrakten er rekordstor for verftet, og ligger på over en halv milliard kroner. Også her takker man for svakere krone.

– Det er dramatisk stor forskjell. For en stund siden var en dollar 5,70 kroner. Nå er den rundt 7,60. Det er et viktig element for at kontrakten havnet i Norge, sier administrerende direktør Øyvind Boye ved Nymo i Grimstad til Fædrelandsvennen på nett.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar