Annonse

– Norge er et bra land for solceller


Foreløpig har det ikke tatt helt av med solceller i Norge.

Man skulle kanskje ikke tro det, men Norge er et godt land for solceller. Det sier vår energiekspert Roald Mæsel fra LOS. 

– Det er kanskje litt pussig at det er slik, men ekspertene sier at noe av årsaken er blant annet at vi har mye klarvær, sier Mæsel.

I forrige uke var verdens øyne rettet mot solen i forbindelse med solformørkelsen. For de fleste av oss var dette et spektakulært syn. Men for kraftprodusentene i Tyskland og Italia var dette noe som krevde stor planlegging.

– I Tyskland, for eksempel, har man ikke vannkraft, og da må man satse på kullkraft. Derfor måtte de beregne hvor mye bortfallet av solkraft ville bety, sier Mæsel.

Som en annen kuriositet kan det nevnes at strømprisene i Danmark steg med 50 prosent i de timene dette pågikk.

Norge, på vent

Her i Norge er det ikke så stor bruk av solceller som i Tyskland, Italia og Danmark. Noe av årsaken er at strømprisene i Norge er såpass lave at det ikke lønner seg like mye.

– Det er ikke mange enda, men det er flere og flere som velger å bygge slikt på nyere hus som er lavenergibygg. Da bruker man dette til å supplere i tillegg til ordinær strøm, forteller Mæsel.

Det finnes støtteordninger for de som vil installere slikt på husene sine. Hos Enova kan du lese mer om disse.

Hør hele saken her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer