KRS247.no

Henter værvarsel...

– Nå er vi snart i mål

I flere uker har vi snakket om boligreisen i Finansposten. Fra første møtet med banken, til visning og budrunden. Nå er vi snart i mål, men først skal papirene signeres. 

– Det er kanskje ikke alle som tenker over det, men selv om du har fått tilslag på lån, så har du ikke fått pengene før etter at kjøpskontrakten er undertegnet, forteller Rolf Guttormsen fra DNB.

På det som kalles kontraktmøtet, er det viktig at du som selger har satt deg godt inn i hva som står i kontrakten og stiller alle de spørsmål du lurer på. Eiendomsmegleren kan svare på det aller meste.

– I denne fasen så er det vår sterke anbefaling at du benytter en megler, sier Guttormsen.

Når så kontrakten er undertegnet, kan du gå i banken å få skrevet under papirene på selve lånet. Og da må man ha tenkt over, og avtalt hva slags lån man ønsker.

– Det er flere typer lån, forskjellig nedbetalingstid og noen ganger vil man ha avdragsfrihet. Så må du tenke over om du vil ha fastrente, og eventuelt hvor lenge, sier Guttormsen.

Hør hele innslaget her:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/195482926″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]