KRS247.no

Henter værvarsel...

– Nå begynner det å gå bedre

Tidligere denne uken holdt sjefsøkonom Jeanette Strøm Fjære fra DNB Markeds et foredrag under DNB-uka om de økonomiske utsiktene og hun tror at oppgangen vil komme, men at veksten vil bli noe puslete.

– Så langt så har det ikke gått så dårlig som man kunne fryktet med norsk økonomi etter oljeprisfallet. Mye av grunnen til det er jo at offentlig etterspørsel har vært veldig høy, men har brukt masse oljepenger. I tillegg så har veldig lave renter stimulert, spesielt boligmarkedet, men kanskje også turistnæringen via en svak krone, sier Fjære til KRS247.

Hun mener at denne stimulansen fra finanspolitikken og pengepolitikken ikke kan fortsette på samme måten.

– Vi kan ikke fortsette å øke pengebruken like mye, og rentene er rekordlave, så vi kan ikke fortsette å sette dem like mye ned. Så derfor, selv om det begynner å gå litt bedre, forbruket tar seg litt opp, oljeinvesteringene vil ikke falle lenger, så får vi heller ikke de samme stimulansene.

Fjære mener det må en bredere basert oppgang i økonomien før den helt store veksten kommer.

– Ikke bare en midlertidig stimulanse fra boligmarkedet og offentlig etterspørsel, sier sjefsøkonomen.

Hør mer her

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/327247503″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]