Annonse

– Nå begynner det å gå bedre


Foto: Alf Otto Fagermo

Tidligere denne uken holdt sjefsøkonom Jeanette Strøm Fjære fra DNB Markeds et foredrag under DNB-uka om de økonomiske utsiktene og hun tror at oppgangen vil komme, men at veksten vil bli noe puslete.

– Så langt så har det ikke gått så dårlig som man kunne fryktet med norsk økonomi etter oljeprisfallet. Mye av grunnen til det er jo at offentlig etterspørsel har vært veldig høy, men har brukt masse oljepenger. I tillegg så har veldig lave renter stimulert, spesielt boligmarkedet, men kanskje også turistnæringen via en svak krone, sier Fjære til KRS247.

Hun mener at denne stimulansen fra finanspolitikken og pengepolitikken ikke kan fortsette på samme måten.

– Vi kan ikke fortsette å øke pengebruken like mye, og rentene er rekordlave, så vi kan ikke fortsette å sette dem like mye ned. Så derfor, selv om det begynner å gå litt bedre, forbruket tar seg litt opp, oljeinvesteringene vil ikke falle lenger, så får vi heller ikke de samme stimulansene.

Fjære mener det må en bredere basert oppgang i økonomien før den helt store veksten kommer.

– Ikke bare en midlertidig stimulanse fra boligmarkedet og offentlig etterspørsel, sier sjefsøkonomen.

Hør mer her
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer