KRS247.no

Henter værvarsel...

– Mye enklere for kundene

Tidligere i dag ble det klart at 100 banker slutter seg til mobilbetalingsapplikasjonen Vipps. Denne ble opprinnelig lansert av DNB i mai 2015 og kostet penger å bruke. Nå i dag er det over 2,15 millioner i Norge som bruker denne applikasjonen og blant de 100 bankene, er det 15 banker som holder til på Sørlandet. En av disse er Sparebanken Sør.

– Vi er glad for utviklingen, det blir definitivt en forenkling for kundene, sier direktør for konsernstab i Sparebanken Sør, Rolf H Søraker til KRS247.

Rolf H. Søraker (Foto: Sparebanken Sør)

– I løpet av perioden har hver bank og bankgruppering lansert sine egne betalingsløsninger og det har blitt mye å forholde seg til og nå får vi en løsning som iallfall store deler av sparebank-Norge og DNB står sammen om, forteller Søraker videre.

De som ikke er med i Vipps-samarbeidet er Danske Bank som står bak applikasjonen Mobile Pay.

– Men det er ikke litt spesielt å bli med på en tjeneste som en konkurrent var først ute med?

– DNB har laget en veldig god løsning og som etter hvert har blitt allemannseie, med en enormt god spredning i Norge. Og når vi nå slår sammen løsninger som mCash, som Sparebank 1-gruppen har, så samler vi også en del av det store kompetansemiljøet på dette feltet innenfor ett selskap, sier direktøren videre.

Samarbeidet må først godkjennes av norske tilsynsmyndigheter før prosessen kan gå videre, men Søraker tror det skal være klare for lansering til høsten.

Hør mer her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/307521579″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]