KRS247.no

Henter værvarsel...

Mener behovet for kontanter er borte i 2020

Slik går det hvis flere banker får det som de vil. I følge DNB er det allerede nå bare 6 prosent av kundene som bruker kontanter, og nye betalingsformer er på vei.

– Vi ser at Norges Bank kun har kontroll på 40 prosent av pengemengden i Norge. Noe ligger nok i madrasser rundt forbi, men vi vet også at kontanter er det foretrukne betalingsmiddelet innenfor kriminelle miljøer, sier Sveinung Hedding-Valvik, banksjef i DNB Vest-Agder.

– Der det er kontanter er det også muligheter for ran. Jeg har jobbet så lenge i bank at jeg husker at ransøvelser var noe av det viktigste vi gjorde. Det er ikke et tema lenger, fordi de vet at det ikke nytter å gå inn i en bank, sier finansrådgiver Rolf Guttormsen.

Dette er to av grunnene til at  banken ikke lenger vil at folk skal bruke kontanter. I tillegg merker de at behovet ikke lenger er der. Folk bruker kort, og nye betalingsmåter er også på vei.

– Man har ulike løsninger på apper og telefon. Vi ser det at hele verden prøver å finne enklere og bedre løsninger for kundene, sier Hedding-Valvik.

Hør hele intervjuet her:
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/244204994″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]