Annonse

Mener behovet for kontanter er borte i 2020


Finansrådgiver, Rolf Guttormsen og banksjef i DNB Vest-Agder, Sveinung Hedding-Valvik (Foto: Ann Helen Gjerde)

Slik går det hvis flere banker får det som de vil. I følge DNB er det allerede nå bare 6 prosent av kundene som bruker kontanter, og nye betalingsformer er på vei.

– Vi ser at Norges Bank kun har kontroll på 40 prosent av pengemengden i Norge. Noe ligger nok i madrasser rundt forbi, men vi vet også at kontanter er det foretrukne betalingsmiddelet innenfor kriminelle miljøer, sier Sveinung Hedding-Valvik, banksjef i DNB Vest-Agder.

– Der det er kontanter er det også muligheter for ran. Jeg har jobbet så lenge i bank at jeg husker at ransøvelser var noe av det viktigste vi gjorde. Det er ikke et tema lenger, fordi de vet at det ikke nytter å gå inn i en bank, sier finansrådgiver Rolf Guttormsen.

Dette er to av grunnene til at  banken ikke lenger vil at folk skal bruke kontanter. I tillegg merker de at behovet ikke lenger er der. Folk bruker kort, og nye betalingsmåter er også på vei.

– Man har ulike løsninger på apper og telefon. Vi ser det at hele verden prøver å finne enklere og bedre løsninger for kundene, sier Hedding-Valvik.

Hør hele intervjuet her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer