KRS247.no

Henter værvarsel...

– Mange tror de er forsikret godt nok allerede

De fleste av oss har iallfall minst en forsikring. Bor du i en bolig, har du nok forsikret både innbo og boligen og har du en bil, er det nesten lovpålagt å ha en ansvarsforsikring for denne. Og det finnes de som til og med har forsikring på mobiltelefonen, vaskemaskinen og fjernsynet. Men hva med de verdiene som faktisk betyr noe?

I følge tall fra Finans Norge er ganske mange av oss forsikret med en eller annen form for personforsikring, men det virker ikke som vi er så veldig opptatt av hvor godt forsikret vi faktisk er.

Foto: Alf Otto Fagermo

Rolf Guttormsen, DNB (Foto: Alf Otto Fagermo)

– Den vanligste oppfatningen der, er at det skjer aldri noe med meg eller at det er veldig lenge til man skal dø. «Jeg er jo så frisk og risikoen for å komme ut for ei ulykke er liten.» I tillegg så er nok oppfatningen også det at dersom det skulle skje noe, så er jeg sikkert dekket via noe hos arbeidsgiver eller så stiller det offentlige opp, forklarer Rolf Guttormsen fra DNB til KRS247.

Men det er ikke slik at det offentlige har en like god ordning på engangsstønad som det en fullgod personforsikring er hos et forsikringsselskap.

– Hvis den ene dør, så er det ikke automatisk slik at det offentlige vil betale ut penger, men du som etterlatt kan få det som kalles en ektefellepensjon, eller som det nå kalles etterlattepensjon. Den er behovsprøvd i forhold til inntekten din. Og blir du ufør og blir det som kalles varig ufør, så vil Folketrygden kunne gi en pensjon som tilsvarer rundt 30 til 60 prosent av det som regnes som en normal årsinntekt. Men det som er viktig er å tenke igjennom de økonomiske konsekvensene ved en sånn alvorlig hendelse i familien, sier Guttormsen.

Hør mer om viktigheten av en fullgod personforsikring her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/228585930″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]