Annonse

– Målet er å forenkle skattesystemet


Helge Hammersbøen t.v og Reidar Henriksen forklarte Scheel-utvalgets forslag til skattesystem. Foto: Helge Martin Markussen

Det var den rødgrønne regjeringen som i sin tid nedsatte et utvalg for å utrede det nåværende skattesystemet i Norge, for om mulig forenkle det. Utvalget har blant annet foreslått å redusere selskapsskatten til 20 prosent. 

– Verden er blitt global og integrert, og vi har sett at skatteutviklingen for bedrifter i andre land er synkende. Da er det viktig for å kunne være konkurransedyktig at også Norge ser på sitt skattesystem, sier Statsautorisert revisor og Partner i revisjonsselskapet PWC, Reidar Henriksen.

Siden innstillingen fra utvalget kom i desember er forslaget nå sendt ut på høring. Så vil regjeringen komme tilbake med et eventuelt lovforslag.

Henriksen mener det forslaget som kommer vil føre til at de forskjellige nasjoners skattesystem vil nærme seg hverandre.

Ikke bare positivt

Et av forslagene fra utvalget er å fjerne fradragene på BSU-sparing. Det er ikke banknæringen glade for, sier Regionbanksjef i DNB Helge Hammersbøen.

– Vi ville heller økt den ordningen. For nå er det slik at du ikke får skattefradrag for mer enn 150.000 kroner. Det er ikke nok til å tilfredsstille kravet om 15 prosent egenkapital, når vi ser prisene på bolig, sier Hammersbøen.

Utover det er bankene ganske nøytrale i sine uttalelser av forslagene.

– Det er mye politikk i dette, og vi som bank vil ikke blande oss for mye inn i det, fastslår han.

Hør hele innslaget her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar