Annonse

Liten nedgang i boligprisene


Foto: Vidar Meltveit, Wikipedia

Ferske tall fra Eiendom Norge viser at boligprisene i Kristiansand har sunket med 0,5 prosent i forhold til prisene i januar. Likevel har boligprisene steget med 1,6 prosent i forhold til februar i fjor.

Samtidig viser statistikken at det nå tar over to måneder å selge en bolig i Kristiansand. Omsetningstiden ligger på 67 dager, som er en økning på 10 dager i forhold til den gjennomsnittlige omsetningstiden i januar.

Eiendom Norge-sjef Christian Dreyer sier ifølge E24 til NTB at totalt sett for hele landet viser prisutviklingen at februar i år var den dårligste på ti år.

– Trenden er tydelig nedgående og Vestlandet og Sørlandet har en svakere utvilkling enn Østlandet, sier Dreyer.

Han mener nedkjølingen i norsk økonomi og økning i arbeidsledigheten har ført til at nedkjølingen av boligmarkedet har spredt seg til de to regionene. Det er en stor økning i boliger til salgs i Kristiansand. Dette fordi bankene anbefaler å selge før man kjøper.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer