KRS247.no

Henter værvarsel...

– Les av strømmen!

Et nytt år gir deg en gylden mulighet til å starte en god vane og dette er kanskje en av de enkleste og viktigste vanene du kan venne deg til å gjøre. Men om et drøyt år trenger du ikke å gjøre det lenger.

– Jeg sjekket nå nettopp at det blir i Q1, Q2 2018 at utskiftningene skjer, sier Rolf Bjarne Eriksen i LOS til KRS247.

Rolf Bjarne Eriksen fra LOS. (Foto: Alf Otto Fagermo)

Det betyr at innen sommeren 2018 så vil sikringskapet ditt ha en automatisk strømmåler som selv sender inn riktig stand. Men før den tid må du med jevne mellomrom gi beskjed til nettselskapet om hvordan standen er, og det er det ifølge Eriksen en helt enkel grunn til.

– Du får riktig forbruk og betaler for det du faktisk bruker for. Det er kanskje fristende å spekulere i det, men du vet aldri hvordan strømprisene er, så det er bedre å lese av slik at du får det riktig, sier han.

Dersom du ikke leser av strømmen en måned, vil ulike algoritmer hos nettselskapet beregne riktig stand ut i fra tidligere bruk. Og etter hvert som det går lenger og lenger tid, kan du risikere at avviket blir veldig stort når du til slutt faktisk leser av riktig målerstand selv.

– Og da kan det bli veldig dyrt. Det kan sikkert hende det blir billigere for noen, men det hører vi ikke om for de klager jo ikke, sier Eriksen.

Hør mer om hvorfor du bør venne deg til å lese av strømmen her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/300868295″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]